ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩАТА В ОБЩИНА ЛУКОВИТ

сряда, 30 септември 2020 186

На 25 септември в община Луковит беше отбелязан Европейският ден на спорта в училище. Координатор на програмата за България е сдружение „БГ Бъди активен“, като инициативата е част от Европейската седмица на спорта. Насочена е към насърчаването на физическата активност сред учениците с цел да се привлекат колкото може повече деца, млади хора, училища и организации в общата кауза за по-здравословен начин на живот.

Мероприятия бяха организирани и в седемте училища на територията на общината – СУ „Алеко Константинов“ гр. Луковит, ПГСС „Сергей Румянцев“ гр. Луковит, НУ „Инж. Г. Ив. Вълков“ гр. Луковит, ОбУ „Неофит Рилски“ с. Дерманци, ОУ „Васил Левски“ с. Торос, ОУ „Христо Ботев“ с. Румянцево и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Бежаново. 

Учениците се включиха в различни събития със спортен характер съобразно специалните теми за годината, фокусирани към подобряване психичното здраве на децата и към минимизиране на отпадъците в училище.

Възпитаниците на училищата в община Луковит взеха участие във флашмоб, предаван на живо във Фейсбук, забавни състезателни игри по класове, турнири по народна топка, футбол, волейбол и скачане на въже, щафетни игри със състезателен характер, гимнастически упражнения, оцветяване на фигури и сглобяване на пъзели за по-малките.


Споделете:

Свалете в PDF