ДВЕ НОВИ КНИГИ БЯХА ПРЕДСТАВЕНИ НА ТЪРЖЕСТВЕНО ЧЕСТВАНЕ В ЛУКОВИТ ПО ПОВОД ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

понеделник, 07 ноември 2022 121

Председателят на Общински съвет Луковит д-р Данаил Динков поднесе поздрави на Гражданско сдружение „Сродни души“ с председател Петя Йорданова, Сдружение „Интелект“ и Общински комитет „Васил Левски“ с председател Иванка Виткова. Трите организации съвместно честваха Деня на народните будители вчера вечерта в ресторант „Родина“ гр. Луковит.

Освен членове на сдруженията, присъстваха още кметът на село Карлуково Марияна Маринова, кметът на село Голям извор Илиян Маринов и членове на местния комитет „Васил Левски“, общинските съветници инж. Павлин Йотов и Бистра Лазарова, писателят и член на управителния съвет на Съюза на българските писатели Атанас Звездинов, директори, учители и ученици от училища в общината, представители на читалища, пенсионерски клубове и граждани с творчески прояви в различни изкуства.

Водосвет за здраве отслужиха свещениците от Луковитската духовна околия, а ученици от града и вокална група „Интелект“ обогатиха мероприятието с тематични стихове и песни. Представени бяха две нови книги, издадени от ГС „Сродни души“ с финансовата подкрепа на „Родина БГ“ ООД. Това са осмият сборник „Литературен силует“ 2022 с творби на членове и съмишленици на сдружението и сборник по родолюбие „С Левски в сърцата“ с литературни творби и произведения на изобразителното изкуство от проведения през 2020 г. ученически конкурс „За Васил Левски – с възторг и преклонение“.


Споделете:

Свалете в PDF