ДОБЪР РИБОЛОВ И ПРАЗНИЧНА ТРАПЕЗА НА ОСМИТЕ ВИТСКИ ПРАЗНИЦИ В СЕЛО ЪГЛЕН

понеделник, 24 юни 2024 170

9-годишната Габриела Василева от Садовец спечели турнира по улов на речна риба на плувка в осмото издание на Витските празници, което се проведе миналата събота в село Ъглен.

Отново подрастващи риболовци заеха призовите места. На второ място се класира 11-годишният Валентин Денков от Плевен, а на трето – 12-годишният Ивайло Кръстев от София, който улови най-голямата риба в състезанието и допълнително получи специалния приз на ЛРД „Сокол“ – Луковит.

Витските празници в Ъглен се организират ежегодно по идея на писателя Йото Пацов и под патронажа на кмета на Община Луковит Иван Грънчаров.

Двучасовата риболовна надпревара, сред впечатляващия Ъгленски карст и благодатните води на река Вит, се провежда при превъзходна организация от страна на кмета на селото Красимир Кръстев, местното НЧ „Отец Паисий 1926“, ЛРД „Сокол“ – Луковит, ЛРД – Ъглен, Хотелски комплекс „Иглен“, ЕТ „Гого-90“ и „Кар Колор Център“ ЕООД. Медийни партньори са предаването „И рибар съм, и ловец съм“ по Програма „Христо Ботев“ на БНР и списание „Лов и риболов“. Тази година присъства и поетесата Елица Виденова.

Наградата на кмета на Ъглен за дебют получи 7-годишният Мартин Милчев от Тодоричене. Мария Ботева от Торос беше удостоена с приза на НЧ „Отец Пасий-1926 г.“. Председателят на ЛРД – Ъглен, Стоян Кутов, връчи награда за най-опитен риболовец на Цветомир Василев от Садовец. С приза на Хотелски комплекс „Иглен“ бе поощрен най-малкият участник, 4-годишният Никола Тихолов от Луковит.

За отличното съдействие при провеждането на Витските празници, специалната награда на кмета на Община Луковит Иван Грънчаров беше присъдена на Ловно-рибарската дружинка в Ъглен.


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/