ДЕТСКА ГРАДИНА „ЗВЪНЧЕ“ ПРОВЕДЕ ПРАЗНИК „ЗА ИГРИ ДОШЪЛ Е ЧАС“ В ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ

понеделник, 20 май 2024 139

В Деня на българския спорт – 17 май, Детска градина „Звънче“ в Луковит организира Спортен празник „За игри дошъл е час“ в рамките на Националната програма „Хубаво е в детската градина“ на МОН.

Събитието се проведе на стадион „Христо Ботев“ и беше открит от директора Рени Колева. Уважение засвидетелстваха заместник-кметът Георги Георгиев и представители на общинската администрация.

С помощта на своите учители, възпитаниците на детското заведение доставиха незабравими емоции на родители и гости, демонстрирайки бързина, съобразителност и сръчност. Надпреварите бяха ръководени от Зайко и Незнайко.

Децата започнаха с гимнастика и танци, след което се включиха в игрите „Цветни автомобили“, „Малки пожарникари“, „Скачащи топки“ и „Пъзел“.

Огромно забавление достави втората част на празника, посветена на семейните състезания. С активното участие на родителите, малките „звънчета“ премериха сили в игрите „Надуй балона“, „Бързо премини, плодовете донеси“, „Пренеси и подреди кулата“ и „Семейни ски“.

Празникът имаше и благотворителна цел. Със символичен вход от 2 лв., ДГ „Звънче“ събра сумата от 1650 лв. за лечението на 5-годишната Диана Димитрова от Луковит.

Директорът Рени Колева връчи купи и грамоти на своите възпитаници, а майката на Диди – Сабрина Стефанова, изрази признателност за помощта с благодарствен адрес.


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/