ЧЕТВЪРТИЯТ ШОСЕЕН ПРОБЕГ „ЛУКОВИТ РЪН“ ПОСТАВИ НАЧОЛОТО НА СЪСТЕЗАНИЯТА ОТ ВЕРИГАТА „РЪН БЪЛГАРИЯ“ ЗА 2021 Г.

понеделник, 29 март 2021 134

С четвъртото издание на шосейния пробег „Луковит Рън“ започна и четвъртият сезон на веригата за масови състезания „Рън България“. Точно 91 участници от България, Русия, Великобритания, Афганистан, Индия, Уганда и Южноафриканска република се включиха в надпреварата на 28 март 2021 г.

Бегачите преминаха по 8,8-километрово трасе от центъра на град Луковит до пещера Проходна. Награждаването отново се състоя под скалния феномен „Окната“, известен още като „Божиите очи“. Състезанието се проведе без публика и при спазване на противоепидемичните мерки.

За втора поредна година победител стана Исмаил Сенанджи от Уганда, този път следван от Георги Гергов („Стратеш Атлетик“-Ловеч), Йоло Николов („Орхание“-Ботевград), Иван Андреев („Митко Ценов Рънинг Тийм“), Йордан Петров („Атлетик-90“-Луковит) и Кристиан Кирилов („Атлет“-Мездра). При жените най-бързо пробяга дистанцията Маринела Нинева („Локомотив“-Дряново).

Извън генералното класиране, наградени бяха и най-добре представилите се бегачи от Луковит. При мъжете това са Йордан Петров, Георги Георгиев и Илиан Петков, а при жените – Марияна Мутафова, Зина Асенова и Мириам Иванова.

Всички участници получиха керамични медали, специално изработени за състезанието. Община Луковит осигури и парични награди за победителите в пробега до шесто място, както и за първите трима мъже и жени от Луковит. Заместник-кметът Георги Георгиев и Антон Бонов от БФЛА връчиха наградите на победителите.

Шампиони в масовия старт за деца на 800 метра станаха Аника Атанасова (Пирдоп) и Александър Василев (Луковит).

Основните цели на веригата „РЪН БЪЛГАРИЯ“ са популяризиране на атлетиката в страната и привличане на все повече хора към бягането като начин за подобряване на здравето и кондицията. Най-възрастният участник в „Луковит Рън“ тази година беше 73-годишният Васил Грозев от с. Бъркач.


Споделете:

Свалете в PDF