БЕЗПЛАТНИ ОЧНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ НА 16 ЮЛИ В ГРАД ЛУКОВИТ В РАМКИТЕ НА ИНИЦИАТИВАТА "ЗРЕНИЕТО Е ВСИЧКО! ПРЕГЛЕДАЙ СЕ!”

вторник, 13 юли 2021 94

Национална скринингова кампания за безплатни очни прегледи на Български лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и Байер България

Български лекарски съюз, Българско дружество по офталмология и Байер България осъществяват Национална скринингова кампания за очни прегледи „Зрението е всичко! Прегледай се!“.

Инициативата цели да спомогне за диагностиката на най-честите социално-значими очни заболявания, да популяризира същественото значение на профилактичните прегледи и да информира обществото за важната роля на грижата на очното здраве.

Мобилният очен кабинет на „Зрението е всичко! Прегледай се!“ започна тримесечното си пътуване в различни градове на страната на 10-ти май, а кампанията ще продължи до 16-ти юли 2021 г. Офталмолози ще консултират безплатно деца и възрастни хора в различните градове в страната от 09:00 до 16:00 часа..

В град Луковит прегледите на възрастните хора (над 50 години) ще се извършват на 16 юли 2021 г. от 09:00 до 16:00 часа в мобилен бус до сградата на Община Луковит, а на децата (от 2 до 16 години) – в самата сграда на първия етаж.

Необходимо е предварително записване на желаещите на телефон 0879 401 351 (в работно време).


Споделете:

Свалете в PDF