АЛЕКОВЦИ В ЛУКОВИТ СЪС ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНО ТЪРЖЕСТВО ЗА ПАТРОННИЯ СИ ПРАЗНИК

понеделник, 13 май 2024 195

Най-голямото училище на територията на община Луковит организира забележително тържество на младия дух и надеждата по повод патронния си празник. Поздрави поднесе общинското ръководство в лицето на заместник-кмета Георги Георгиев и секретаря на общината Камелия Кандева.

Вечерта на 10 май възпитаниците на Средно училище „Алеко Константинов“ представиха пред препълнения с хора читалищен салон концерт с надслов „Празнуваме заедно“. Креативните, цветни и вдъхновяващи изпълнения предизвикаха заслужен възторг и бурни аплодисменти. Заедно с учениците, на сцената се изявиха и бъдещите първокласници, завършващи трите детски градини в Луковит.

В словото си директорът Мая Ралчева подчерта, че празничната концепция е изцяло подчинена на училищния слоган – „Приобщаваме, споделяме, успяваме“.

През деня в училището се проведоха спортно-забавни игри и беше открита инсталация „Хотел за птици“.

Креативният кът е изработен от второкласници с класен ръководител Цветанка Лазарова и от техните родители. Използвани са възобновяеми материали и са обособени няколко нива, предлагащи разнообразни места за гнездене и отдих на различни видове птици. Инсталацията не само добавя визуална привлекателност в училищната среда, но дава възможност за обучение и ангажиране на подрастващите с опазването на околната среда и биологичното разнообразие.

В чест на патронния празник г-жа Ралчева награди ученици и учители, прославили името на СУ „Алеко Константинов“ в страната. Това са младите творци, отличили се с високи постижения в конкурси на национално ниво, както и отборът по безопасност на движението по пътищата, който стана областен първенец и се класира за участие в националния кръг на състезанието. Ръководител на всички тях е учителят Поля Цолова, която беше удостоена от директора с плакет „Учител - Вдъхновител“.   


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/