10-ГОДИШНИНА ОТПРАЗНУВАХА ЦЕНТРОВЕТЕ ЗА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ В ЛУКОВИТ

петък, 28 юни 2024 189

В Луковит социалните услуги Център за социална рехабилитация и интеграция /ЦСРИ/ и Центрове за настаняване от семеен тип /ЦНСТДМУ/ „Здравец“ и „Зорница“ отпразнуваха 10-годишнина от своето създаване. Честването се състоя вчера и беше организирано от директора на Комплекса за социални услуги Величка Цекова и нейния екип.

Трите центъра са открити през 2014 г., в резултат на успешните проекти „Дом и подкрепа за всяко дете” по ПРСР и „У дома – най-доброто за децата” по ОП РЧР, с чиято реализация Община Луковит стана първата българска селска община, осъществила на практика политиката за деинституционализация на децата в България. От 2015 г. центровете са част от Комплекса за социални услуги в Луковит.

Сред гостите на вчерашното честване беше Марияна Тодорова – специалистът, подпомагал в първите години процеса на деинституционализация на децата и Стела Любомирова – началник на отдел „Образование, социални и младежки дейности” в Община Луковит.

Интересна презентация представи важни моменти от живота на потребителите и резултатите от дейностите през изминалите 10 години. Изложба на картини, пана и 3D пъзели разкри творческите умения и старание на децата и младежите.

Особено вълнуващи бяха миговете на изразена искрена благодарност за грижата и подкрепата. Потребителите и екипът споделиха също и за прекрасното изживяване по време на тридневна екскурзия до Пловдив, осъществена с културно-познавателна цел по повод десетия рожден ден на услугите.


Споделете:

Свалете в PDF
https://www.livechatalternative.com/