СВЕТОВЕН ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ 2017 Г.

четвъртък, 23 ноември 2017 1777

В началото на месец ноември Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ при Община Луковит и Районно управление на МВР-Луковит обявиха ученически конкурс за рисунка на тема „Моята безопасност на пътя“. Поводът бе Световният ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия, който съгласно решение на Асамблеята на ООН от 2015 г. се провежда ежегодно всяка трета неделя на ноември.

В художествената надпревара се включиха ученици от трети и четвърти клас на луковитските СУ „Алеко Константинов“ и НУ „Инж. Г. Ив. Вълков“. Победителите в двете възрастови групи бяха наградени на 22 ноември 2017 г. в РУ на МВР-Луковит.

При третокласниците с първо място бе отличена рисунката на Венцислава Кунчева от средното училище. Второто място си поделиха Габриела Маринова от СУ и Северина Ярославова от НУ, а третото – Александра Николаева от СУ и Марина Велинова от НУ.

Рисунката на Виктория Кръстева от СУ спечели първо място при четвъртокласниците. Журито и в тази възрастова група отсъди две втори и две трети места. Втори се класираха творбите на Магдалена Николаева от СУ и на Георги Георгиев от НУ. На почетното трето място се класираха Зорница Радева и Кристина Кръстева от средното училище.

Организаторите връчиха специална награда на четвъртокласничката от началното училище Виолета Трендафилова, която участва в конкурса с няколко рисунки.

Отличените ученици получиха грамоти и пособия за рисуване. Наградите им бяха връчени от полицейските инспектори Пламен Петков, Христо Петков и Пенка Гражданска.

https://www.livechatalternative.com/