Кампания за превенция употреба на наркотици 2015

петък, 26 юни 2015 1200

За пета поредна година в Луковит се проведе спортна инициатива по повод Световния ден за борба с наркоманиите 26 юни. Тя бе организирана под мотото „Нека бъдем заедно! За живот без дрога” от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) при Община Луковит и Районно управление „Полиция” гр. Луковит.

Състезанията се проведоха в спортния център на хотел „Дипломат Плаза”. В тях се включиха ученици от СОУ „Алеко Константинов” и ПГСС „Сергей Румянцев”, които премериха сили в три дисциплини – стрелба с пушка, стрелба с лък и джаги.

Най-добри стрелци с лък се оказаха възпитаниците на професионалната гимназия. Победител в дисциплината стана Филип Радев, следван от Стефан Стефанов и Стефан Иванов.

Стефан Иванов спечели първото място при стрелбата с пушка. На второ място се класира  Вълеслава Вълчева отново от професионалната гимназия, а на почетното трето място се нареди Светлин Христов от средното общообразователно училище.

Най-добър при джагите бе тандемът Ванеса Йотова/Ралица Цветанова от СОУ „Алеко Константинов”, след тях се наредиха двойките Теодора Йотова/Цветелина Василева и Валерия Борисова/Йоана Нешкова от ПГСС „Сергей Румянцев”.  

Победителите бяха наградени от Виолета Йорданова – началник отдел „ОКСМД” при Община Луковит.

Чрез спортната инициатива организаторите и децата акцентираха върху спорта като алтернатива на зависимостите, върху разумното и полезно ангажиране на свободното време на младите хора в борбата срещу наркоманиите.